Els tallers denunciem a Centro Zaragoza i a les asseguradores

FACONAUTOhan denunciat a la Comisión Nacional de la Competencia l’actuació de Centro Zaragoza que manté un acord amb la majoria d’asseguradores per a establir preus de treball de pintura en els vehicles, i a més, els imposa a les seves valoracions, implicant un abús per als tallers de reparació d’automòbils.

A la denuncia s’aporten proves que demostren que el barem no és just i que incompleix la Llei de la Competència; ja que, així com les empreses no poden acordar en conjunt el preu d’un servei/producte concret, tampoc poden fer-ho les asseguradores mitjançant un acord i menys, tenint en compte que és de manera unilateral.

Com a Gremi que forma part de la Federació Catalana de Tallers de Reparació d’Automòbils, integrada a CETRAA, difonem aquest fet que respon a la falta absoluta de diàleg amb les asseguradores que, dia rere dia, imposen, a través dels seus perits un barem que sabem injust, amb el qual l’usuari no rep la indemnització que li correspon i amb el qual el taller ha de treballar per fer una reparació de màxima qualitat i plena garantia.

Els tallers tenen la llibertat per a escollir el sistema de càlcul que desitgi per a valorar el seu treball. Aquest barem imposat suposa un estalvi per a certes companyies de més de 1.200.000,00 € mensuals, només en el repintat dels vehicles a Catalunya. Si es comparen diferents barems existents de constructors o bé altres asseguradores, els talles deixen de percebre fins a un promig de 22 € per cada treball de pintura realitzat.

Amb l’objectiu de recollir valoracions alternatives que serveixin com a prova davant l’Administració, us agrairem que ens les feu arribar per acreditar que s’està produint una imposició injusta. Podeu adreçar-nos aquestes valoracions al correu electrònic This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Compartir
FaceBook  Twitter