Assemblea General Ordinària de Tallers 2024

Senyors, senyores,

Us convoco a la pròxima Assemblea General Ordinària del Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils de Terrassa i Comarca, tindrà lloc el dimecres, 12 de juny, a les 13.15 h en primera convocatòria i a les 13.30 h en segona convocatòria, a la seu del Gremi amb l'ordre del dia següent:

1. Lectura i aprovació de l'acta de l'Assemblea General anterior.
2. Lectura i aprovació de la memòria d'activitats de l'any 2023.
3. Lectura i aprovació de l'estat de comptes de l'any 2023.
4. Lectura i aprovació dels objectius i pressupost per a l'any 2024.
5. Derogació del Decret català 298/93 de tallers:
5.1. Eliminació del títol de responsable de taller.
5.2. Ampliació de les garanties.
6. Torn obert de paraules.

Cal confirmar assistència al correu electrònic This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Manuel Restoy
President

Terrassa, 23 de maig de 2024

Compartir
FaceBook  Twitter  

Webinar: quina garantia de reparació hem de donar als nostres clients?

Quina garantia de reparació hem de donar als nostres clients?

Després de la derogació del Decret català de tallers 298/93, l’Agència Catalana del Consum (ACC) de la Generalitat interpreta que les reparacions passen a garantir-se per 6 mesos sense limitar-la als quilòmetres recorreguts.

El dimecres 5 de juny, des de la Federació Catalana de Tallers, de la qual el Gremi en forma part,hem organitzat un Webinar adreçat a tots els tallers catalans per intentar donar resposta als dubtes que el darrer informe de l'ACC ha generat.

Dia: dimecres 5 de juny de 2024

Horari i durada: a les 11:00 h aproximadament 1 hora

Torn obert de preguntes on es respondran tots els dubtes plantejats

Si vol participar d’aquesta sessió inscrigui’s a aquest enllaç.

Compartir
FaceBook  Twitter  

Nou Automobile Talks 'Informació en l'atenció comercial de l'automoció'

Fecavem i el Gremi del Motor i la Mobilitat de Barcelona, conjuntament amb partner BBVA Consumer Finance, t'apropem a un nou Automobile Talks.

 

Coneix de primera mà, el dimecres 22 de maig a les 9.30 h, a la seu del Gremi del Motor, Gran de Gràcia, 69, entl.,  Barcelona, Les noves modalitats i millores en l'atenció comercial de l'automoció conjuntament amb B:SM, l’Ajuntament de Barcelona i Enterprise. 

 

El programa previst és el següent:

 

 • Benvinguda, a càrrec de Fecavem i el BBVA Consumer Finance
 • Josep Maria Deulofeu (B: SM), què és el projecte 'Endolla Barcelona'?
 • Àngel López (Regidoria de Mobilitat Ajuntament de Barcelona), sobre el pla d’acció de mobilitat 2030
 • José M. López (MSI) - Joan Blancafort (Gremi del Motor-Fecavem), presentació del nou servei d’estadístiques de matriculacions i mercat VO 
 • Cristina Méndez (Enterprise), quines accions impulsen l’activitat de postvenda de vehicles de cortesia a clients?

 

Inscriu-te en aquest enllaç

 

Compartir
FaceBook  Twitter  

Oberta la convocatòria pels ajuts CCAM 2024

El DOGC ha publicat la Resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç, dels serveis, l’artesania i la moda del 2024.

Els programes del CCAM per al comerç al detall i les empreses de serveis són els següents:

1. Quines són les línies i les despeses de la subvenció?

Aquest programa 5 de la subvenció té diferents àmbits:

 • Àmbit 1. Recuperació dels locals buits: despeses derivades de la compra, arrendaments o concessió administrativa de locals i de l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local. 
 • Àmbit 2. Reforma d’establiments: despeses derivades de la reforma o millora d’establiments comercials, de serveis i de parades de mercats municipals sedentaris. 
 • Àmbit 4. Adequació d’establiments comercials i de serveis, i parades de mercats municipals per l’optimització de l’ús de l’aigua: despeses derivades de l’adaptació dels establiments comercials i de serveis, i parades de mercats municipals, al compliment de les noves normatives que persegueixen optimitzar l’ús de l’aigua en l’actual escenari d’emergència per sequera.

2. Quins són els requisits o condicions de la subvenció?

Inversió entre 2.000 € i 60.000 €. En l’àmbit 4 la inversió mínima ha de ser de 1.000 €.

Es podrà presentar una única sol·licitud per aquest programa, o dues sempre que una sigui de l’àmbit 4.

3. Qui podria ser una persona beneficiària de la subvenció?

Persones empresàries o societats que compleixin els requisits anteriors. 

4. Quina és la quantia del programa 5 de la subvenció CCAM?

La subvenció cobreix fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 €. En l’àmbit 4, el màxim és 3.000 €.

5. Quin és el termini per presentar les sol·licituds de la subvenció?

El termini per presentar sol·licituds s’ha establert des del 8 de maig de 2024 fins a l’exhauriment de pressupost amb límit màxim 31 de desembre de 2024.

Teniu més detalls sobre la convocatòria aquí.

Podeu consultar les bases dels ajuts aquí.

T’ajudem a tramitar la subvenció

T’ajudem a tramitar els ajuts del CCAM. Aquest servei té un cost de 300 € per als socis Open de la Cecot i un 5% de descompte per la resta de socis. A més, si t’aproven l’ajut et podem ajudar a preparar la justificació, que tindrà un cost de 225 € per als socis Open i un 5% de descompte per la resta de socis de la Cecot. Demana’ns més informació al correu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Compartir
FaceBook  Twitter  

Ampliació de la Garantia de Reparacions a 6 mesos sense limitar-la als kilòmetres

Després de la derogació del Decret català 298/93 de tallers, el passat 29 de novembre de 2023, l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat (ACC) interpreta que: 

 

 • No s’apliqui el Reial decret estatal de tallers 1457/1986, anterior al decret català.
 • Per tant, aplica el Codi de Consum de Catalunya que estableix un període de garantia general de 6 mesos a qualsevol servei prestat a un consumidor, sense tenir en compte el pacte entre les parts o els quilòmetres recorreguts després de la reparació, per exemple.

 

 • Cal estipular a les ordres de reparació, pressupost i factures el nou termini de 6 mesos de garantia. Si rebeu una acta d’inspecció, per aquest assumpte, poseu-vos en contacte amb nosaltres immediatament.

 

 •  L’ACC no preveu fer cap norma específica per a tallers catalans i proposa elaborar un Codi de Bones Pràctiques per als tallers i exposa la condició que tots els tallers se sotmetin a les Juntes Arbitrals, és a dir, que no puguin accedir al control judicial en casos de reclamacions de consumidors.

 

Situació actual

 

Des de la FECATRA, de la qual el Gremi de Terrassa hi forma part, procedirem a presentar un informe jurídic propi per intentar revertir una situació que genera, a tots els tallers de Catalunya, unes obligacions que no es donen a cap altra comunitat autònoma.

 

L’Agència té la capacitat d’obrir expedient sancionador, davant qualsevol denúncia, per tant, ens veiem obligats a recomanar-vos, que actualitzeu el text referent a la garantia, i que el taller ho incorporeu a les seves factures, pressupost i fulls d’encàrrec.

 

Proposem el següent a d’acord amb la interpretació jurídica de la FECATRA atenen l’actual situació després del criteri interpretatiu de l’ACC. Per tant, es tracta d’una proposta de la qual no podem descartar interpretacions en contra per part dels serveis d’inspecció de consum:

 

 • Aquesta reparació està garantida per 6 mesos (aplicable només als consumidors i usuaris).
 •  Per als no consumidors i usuaris, aquesta reparació està garantida per 3 mesos, tret de vehicles industrials que és de 15 dies i, en qualsevol cas, es considerarà extingida si el vehicle ha recorregut més de 2.000 km (art. 16 RD 1457/1986). 
 • Tot això s’entén sense perjudici del fet que les peces noves subministrades pel taller en la reparació tinguin un termini de garantia superior, en aquest cas i per a aquestes peces regirà el termini fixat per la normativa de Consum. 
 •  Per les peces reacondicionades o de 2a mà subministrades pel taller, es donarà 1 any de garantia; aplicable només als consumidors i usuaris. *Tot plegat, excepte el material de desgast que ho està, per la seva naturalesa, segons el quilometratge i l'ús indicat pel fabricant*.
 •  Els no consumidors i usuaris se sotmeten a l’acord de les parts i, subsidiàriament, a la regulació civil de l’arrendament d’obra.

 

Per a més informació consulta amb l'assessor de consum, Alfons Conesa

 

Compartir
FaceBook  Twitter