• Treu partit del gremi

  Treu partit del gremi

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Certificat de responsable de taller

Els tallers de reparació d'automòbils requereixen disposar d'una persona que actuï com a responsable tècnic, amb els coneixements corresponents a les branques o especialitats del taller (mecànica, electricitat, carrosseria i pintura, i les especialitats de Motocicletes i Neumàtics).

Per exercir com a tal caldrà disposar d'una determinada titulació o disposar d'un certificat d'aptitud, que es pot obtenir per dos vies:

 1. Un cop superades unes proves a les quals es podrà accedir després d'un curs teòric-pràctic.
 2. Aportar documentació acreditativa conforme el sol·licitant ha exercit com a responsable de taller. Aquesta documentació haurà de ser valorada per l'òrgan competent.

 

A qui va dirigit?

A les persones que volen ser responsable d'un taller de reparació de vehicles automòbils, i no disposa de cap de les titulacions següents:

 • Totes les titulacions de nivell d'enginyer tècnic o superior sempre que es corresponguin amb les especialitats pròpies dels industrials (que són els únics que tenen reconegudes competències dins de les activitats de seguretat/ industrials) seran acceptades independentment de la branca.
 • Titulacions de formació professional:
  1. Tècnic superior en automoció (Grau Superior) (habilita per fer de responsable tècnic en totes les branques) = FPII mecànica i electricitat de l'automòbil, Mòduls professionals nivell 3 en automoció.
  2. Tècnic en electromecànica de vehicles (Grau Mitjà) malgrat no ser FPII habilita per fer de responsable tècnic de tallers d'automòbils (i motocicletes) en les branques de mecànica i electricitat.
  3. Tècnic en carrosseria de vehicles (Grau Mitjà) malgrat no ser FPII habilita per fer de responsable tècnic de tallers d'automòbils en les branques de carrosseria i pintura de l'automòbil.

 

Si vols obtenir el certificat de responsable de taller, no dubtis a posar-te en contacte amb el Gremi, al telèfon 937361103, o bé al correu electrònic This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Compartir
FaceBook  Twitter